Fransız Askısı
Genetik faktörler ve çevresel etkenler, deride zaman içinde gevşeme, sarkma ve derin kırışıklıklara neden olur. Fransız askısı işlemi, yüzde lifting etkisi yaratarak yaşlanmanın etkisini azaltarak genç bir görünüm yaratır. Cerrahi yüz germe operasyonlarına alternatif olarak kullanılabilir.
İşlemde biyouyumlu PDO ipleri kullanılır. Bu materyaller insan vücudu ile oldukça uyumludur ve uygulama sonrasında etki hemen fark edilmeye başlar.
En fazla sarkma görülen bölgeler kaşlar ve yanaklardır. İşlem çoğunlukla yanaklar ve kaşlardaki sarkmaların giderilmesi amacıyla uygulanır. Nazolabial kıvrımlar ve yanakların etrafındaki görünür çizgileri düzeltmek ve düşük olan kaşlara daha kalkık ve genç bir görünüm vermek için kullanılır.
Fransız askısı uygulaması, lokal anestezi altında 45 dakika ila 1 saat arasında yapılır. Uygulama öncesi hastaların kan sulandırıcı ilaçları kulanmaması gerekir. İşlemin yapılacağı gün cilt temiz olmalıdır.
İşlem sırasında ipler cilt altına yerleştirilir. İpler, hastaların ihtiyacına göre 2 ya da 4 çift ip askı olarak yüzün her iki yanına, deri altına yerleştirilir. İpler gerildikten sonra hastaların yüzünde simetrik lifting etkisi yaratılır. İlk altı ay boyunca iplikler doğal kolajen sentezinin artmasına yardımcı olduğu için cildin sıkılaşması sağlanır.
İşlemden sonra uygulama bölgesinde hafif şişlikler, hafif gamzeleşmeler, morarmalar ya da ağrı ortaya çıkabilir. Buz ve ağrı kesiciler kullanılarak bu durum ortadan kaldırılabilir. Reçete edilen ağrı kesiciler ve diğer ilaçlar kullanılır. Hastalar, uygulama sonrasında günlük hayatlarına devam edebilir. İyileşme süresi bir kaç haftadır. Ortalama 2 yıl sonra işlem tekrar edilebilir.
Hasta bir kaç gün güneşe çıkmamalıdır. Dışarı çıkılması durumunda yüksek faktörlü güneş kremi kullanılmalıdır. Sauna ve hamamdan da birkaç gün uzak durulması gerekir. İlk günlerde çok mimik yapılmamalı ve yüzüstü yatılmamalıdır. Hastaların yaklaşık 1 ay boyunca yüzüne masaj yapılması ve derinin ovulması sakıncalıdır ve iplerde gevşemeye neden olabilir.